Ministra Justiției, Alina Gorghiu, a fost invitată miercuri la o emisiune la postul radio EuropaFM, unde a confundat termenul "ortoepic" cu termenul "ortopedic".

„Mă bucur că puneți întrebarea asta. De câte ori pun pe Facebook ministra cutare, Educației, de exemplu, primesc comentarii în care lumea încă mă admonestează că n-am scris corect. Sigur, avem varianta de feminin, acum în dicționarul ortopedic și ortografic al limbii române. E îmbucurător că, măcar din perspectiva asta, egalitatea de șanse funcționează, că altfel suntem, probabil, pe ultimul loc în clasamente la egalitatea de gen”, a spus Gorghiu, după ce moderatoarea a început emisiunea întrebând: "Invitata mea este ministrul sau ministra Justiției?".

Ortoepia, termen pe care Alina Gorghiu l-a transformat în ortopedic, înseamnă "ansamblu de reguli proprii unei limbi care privesc pronunțarea corectă (literară) a cuvintelor; disciplină care se ocupă cu studiul acestor reguli".

Ordopedia este o ramură a chirurgiei care se ocupă cu studiul și tratamentul bolilor și deformațiilor congenitale sau dobândite ale sistemului osteoarticular.

Gafa poate fi ascultată de la minutul 1:03