Senatoarea germană Franziska Giffey, fost primar al Berlinului, a devenit cea mai recentă victimă a unei serii de atacuri contra politicienilor germani atunci când un bărbat a lovit-o din spate cu un obiect greu, într-o bibliotecă locală.

Giffey, ministră a economiei în executivul local și membru al Partidului Social-Democrat (SPD), formațiunea cancelarului Olaf Scholz, a fost rănită ușor în acest atac, potrivit poliției și Parchetului din Berlin, informează Reuters, preluată de Agerpres.

Individul a lovit-o pe senatoare în cap și gât cu o pungă cu conținut greu, după care a fugit.

Conform poliției, Franziska Giffey a fost transportată la spital, unde a primit îngrijiri, fiind externată după scurt timp.

Atacul urmează apelurilor la creșterea protecției politicienilor germani, după o serie de violențe fizice și verbale împotriva unora dintre oamenii politici din Germania.

Patru tineri sunt anchetați după ce un eurodeputat german a fost bătut și, ulterior, spitalizat în timp ce lipea postere electorale ale SPD în orașul Dresda, din estul Germaniei.

De asemenea, membri proeminenți ai Verzilor, partid aflat în coaliția guvernamentală de la Berlin, au fost țintele unor proteste violente în acest an.